Visa endast rubriker

Söndagskrönika 7 februari 2010

Hotellrummet som Gud glömde.

Det trodde jag att jag hade hamnat i förra helgen.

Jag hade laddat för en härlig gospelhelg tillsammans med mina körkompisar - först sjunga i Stockholm Gospelfestival på lördagen och sedan ta tåget till Göteborg och sjunga på Gospel Train, med den fantastiska Walter Owens från Chicago. Så blev det också, men inledningen på helgen blev ganska komisk.

Det började när jag och rumskamraten Maria klev in i vårt hotellrum. Det gick inte att tända lampan i hallen. Ett litet bekymmer tyckte vi, man kan ju bara be receptionen skicka upp någon för att byta glödlampa.

Sedan gick vi in i rummet och det visade sig att täcket som låg på sängen inte var rent. Fortfarande rörde vi oss på nivån saker som kan åtgärdas.

Men sedan... Maria tyckte att det var dags att ta en dusch innan vi skulle ut och äta på kvällen. Hon hann bara kliva i badkaret, sedan hörde jag ett brak därinne och undrade om hon skadat sig. Men nej det var bara duschmunstycket som flugit av och träffat väggen samt snabbt orsakat översvämning på badrumsgolvet.

Receptionisten hade svårt att hålla sig för skratt när hon fick händelseförloppet beskrivet för sig, men vi fick i alla fall ett nytt, större och mycket bättre rum. Vi fick det sista lediga rummet. Om det hade varit uthyrt hade vi kunnat göra ett ännu bättre kap. Då hade de tvingats ge oss sviten istället. Men vi bytte i alla fall upp oss.

Ibland är ironin i händelser bara alltför uppenbar. I onsdags skulle jag träffa några boende utmed väg 1760 mellan Töllsjövägen och Sandared via Kvarnholmen De klagade på sin dåliga väg. Vad händer då? Jo, naturligtvis hamnar jag i diket med bilen för första gången den här vintern. Ibland kan reportern bara alltför väl intyga att de man skriver om har rätt i sina klagomål.

En närboende med traktor blev min räddning. Han kom körande bara några minuter efter att jag hade knackat på i det närmaste huset och fått veta att de som bodde där inte hade någon traktor. Men det hade han och med hjälp av bogserlinan som jag förnuftigt nog hade med mig fick han snabbt upp bilen. Så nu vet jag exakt hur man skruvar i och ur öglan till bogserlinan på en Golf. Bra att veta till nästa gång.

Grävande journalistik, har man ju hört talas om, men i ett snöfyllt dike var det kanske inte nödvändigt att utöva den.