Visa endast rubriker

Rekordrusning till högskolan i Borås

Det kan verka lugnt utanför Högskolan i Borås. Bakom dörrarna pågår dock febril verksamhet när fler studenter än någonsin anmält sig till höstens utbildningar.

16 538. Så många har anmält sig till något av Högskolan i Borås grundprogram. Det är fler anmälningar är någonsin tidigare.

– Det känns jättebra att se de här siffrorna. Ingen blev ju särskilt förvånad över de höga siffrorna förra året med tanke på konjunkturläget, men vi hade inte räknat med det här i år, säger Vendela Röhlander, informatör på Högskolan i Borås.

Hon nämner flera anledningar förutom konjunkturen till varför så många sökt sig till högskolan.

– Det har pratats mycket om vikten av utbildning och det känns som att det har börjat nå ut till ungdomarna.

Efter anstormningen till landets högskolor och universitet förra året så hade många lärosäten stora problem med att hitta lokaler till sina studenter. Högskolan i Borås verkar ha klarat av det utan större svårigheter.

– Vi har inte haft några konkreta problem med just undervisning och lokaler. Största problemet har varit studentbostäder, säger Vendela Röhlander.

Fredagen den 30 juli var sista dagen för studenterna att tacka ja till utbildningen de kommit in på.

– Nu fortsätter antagningsarbetet fram till ett par veckor in i september och det händer mycket eftersom många kanske hoppas av eller inte kan flytta, säger Vendela Röhlander.

Måndagen den 30 augusti drar alltså terminen igång. Något som de på Högskolan i Borås ser fram emot.

– Det är alltid en lite speciell känsla när studenterna är tillbaka i stan. Det är en rolig tid och hela högskolan lever upp igen, säger Vendela Röhlander.