Visa endast rubriker

Räddningstjänsten utsatt för stenkastning på Hulta

När räddningstjänsten ryckte ut på en mopedbrand på Hulta igår utsattes brandmännen för stenkastning av ett gäng ungdomar.

– Vi har ju inte gjort något som stör ungdomarna, säger Per-Anders Näsström, stabschef på räddningstjänsten.

Vid 23.30 på fredagskvällen fick räddningstjänsten larm om en mopedbrand utan för Hulta Fritidsgård. Vanligtvis är en mopedbrand en simpel historia för räddningstjänsten, men eftersom den också under en insats på Hulta förra veckan utsattes för stenkastning, åkte insatsledaren med till platsen för att ha en överblick över säkerhetsläget. Med anledning av tidigare stenkastning kallades även polis till platsen.

Räddningstjänstens personal fick order om att fälla ner visiret på hjälmarna, men när de gick ut ur fordonen började stenkastningen så insatsen avbröts.

Två polisbilar anlände till platsen några minuter efter det att räddningstjänsten var på plats och då blev situationen något lugnare.

– Det var full fyr på mopeden, men vi fick avvakta med räddningsarbetet tills polisen kom, säger Per-Anders Näsström.

Omfattningen på stenkastningen är oklar och enligt polisen går det i vågor.

– Det kan vara lugnt några veckor eller månader, sen trappas det upp. De försöker efterapa andra områden och få uppmärksamhet, säger Ulf Andersson som är inre befäl på Boråspolisen.

– Det här är olyckligt. Som tur var träffades ingen den här gången, förra gången träffades en brandman, men lyckligtvis utan skador, berättar Per-Anders Näsström.