Visa endast rubriker

Primo varslar 25 i Limmared

Minskning i orderingång är orsaken och varslet berör både anställda i produktionen och tjänstemän.

Företagets vd, Stein Trygsland, trodde in i det längsta att ett varsel skulle kunna undvikas.

–?Jag har sett att vi varit på väg in i en lågkonjunktur, eftersom vi koncentrerat mycket av vår verksamhet hit till Limmared trodde jag att det skulle balansera nedgången.

Han beskriver att företaget har några goda år bakom sig med positiv tillväxt. För bara någon månad sedan trodde Stein Trygsland att tillväxten skulle räcka för att överleva krisen.

Danskägt bolag

Men den allmänna nedgången drabbar nu även Primo.

–?Vår verksamhet är starkt kopplad till byggindustrin och nu när våra kunder har mindre att göra så drabbar det också oss, säger Stein Trygsland.

Primo ingår i en danskägd koncern och tillverkar plastprodukter inom en rad olika affärsområden. I Sverige finns produktion i Limmared och Dalstorp.

Har framtidstro

Varslet berör samtliga 145 anställda.

–?Vi är mitt uppe i förhandlingar med de fackliga organisationerna. I den här processen ser vi över hela verksamheten, säger Stein Trygsland.

På avdelningen i Dalstorp jobbar tio personer. De har lite mer specialiserad produktion än fabriken i Limmared.

Trots nedgången ser Stein Trygsland ljust på framtiden. Enligt honom har Primo en stark position på marknaden som han tror kommer att bestå. Han tror att svackan är tillfällig.

Lite tufft just nu

–?Det här handlar om en global konjunkturnedgång, det är lika för alla. Men jag tror inte att världen går under även om det känns lite tufft just nu, säger han. µ