Visa endast rubriker

Mjöl i långa banor

De nybakade brödet brukar ta slut första timmen och nymalt mjöl har strykande åtgång. På lördagens kvarndag vid Vanna kvarn gäller det att vara tidig.

Inför årets kvarndag samlades Erling Andersson, Olle Wannberg, Ingemar Vilhelmsson och Lasse Andersson för att förbereda kvarnen för anstormningen.

Kvarndammen skulle få en ny kvarnlucka, ihopsnickrad av Ingemar Vilhelmsson, och en mängd mjöl malas så att damerna i föreningen fick något att baka det berömda brödet av. Det som har sådan strykande åtgång varje kvarndag.

– De har lovat att baka lite mer bröd i år, säger Erling Andersson. Det går nog åt.

Olle Wannberg har jobbat i speceriaffär en gång. Det syns då han försluter påsarna med nymalt mjöl. Två gånger om året mal man mjöl vid Vanna kvarn.

Lördag klockan 10 lovar Erling Andersson fint väder.