Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Kalmar Län

kalmar Längst ner i östra Götaland ligger Kalmar län. I länet ingår Öland, samt de östra delarna av Småland. Kända tätorter är Kalmar, Västervik och Oskarshamn, men många känner nog också till det lite mindre Vimmerby. Kalmar län kan bjuda både på vacker skärgårdsmiljö, ett spännande bronsålderslandskap, fina kustlinjer och vidsträckta strandängar. Öland är bland annat känt för sitt unika alvar och sina väderkvarnar. Ser man till näringslivet har Kalmar län alltid haft en strategiskt gott läge vid Östersjön, vilket har bidragit till de täta kontakterna med baltstaterna. Småföretag, verkstadsindustrier och skogsbruk har präglat länet till störst del. Kalmar län hör till ett av de lån i Sverige som avfolkas mest, framförallt gäller det de norra delarna.

Letar du efter nyheter från Kalmar län? Söker du färska artiklar inom sport, kultur, politik, nöje och lokalt? Här hittar du alla nyheter från Kalmar, oavsett storlek på ämnesområdet.

Inbrott i hus

Ett inbrott anmäldes igår kväll till polisen. Det är ett hus i Torsås som natten mellan tisdagen och onsdagen blivit utsatt för inbrott.

Nybro vann och Västervik förlorade igen

I ishockeyns division 1 blev det blandad utdelning för länslagen. Nya serietvåan Nybro vann borta mot Pantern med 3-0 medan Västervik förlorade mot Olofström med 4-1.

Ny derbyfest i Arena Oskarshamn

Säsongens tredje smålandsderby för IK Oskarshamn ser ut att locka ny storpublik till Arena Oskarshamn. Redan en halvtimma före match var det gott om folk på läktarna för att se IKO mot Tingsryd.

Natur lockande för turister

Idag träffades besöksnäringen i Oskarshamn för att diskutera idéer och hålla sig uppdaterad.

Ventil stoppade O1

Sedan klockan sju igår kväll står reaktor 1 på kärnkraftverket i Oskarshamn stilla.

Sociala medier lockar mormor

Mer än var tredje pensionär har aldrig varit ute på internet. Det försöker Seniorsurfdagen, som idag genomfördes för trettonde året, råda bot på genom att seniorer visar seniorer fördelarna med internet.

Förolämpade tjänsteman - åtalas

En man i 40-årsåldern hävde ur sig mängder med nedsättande kommentarer mot en handläggare och hennes chef på Mörbylånga kommun. Nu åtalas mannen misstänkt för förtal.

Många drabbas av Ötabkonkurs

Det är många inom turistnäringen på Öland som kommer att förlora pengar efter Ötabs konkurs.

Kort väntan på körkortstillstånd

Nu har Transportstyrelsen lyckats korta ner väntetiderna för körkortstillstånd. Myndigheten har tidigare under året haft stora problem med långa handläggningstider och kritiserats för det av bland annat Justitieombudsmannen, JO.

Fler lediga fritidshus

Nu finns det över 200 lediga fritidshus i länet som är till salu och det är 26 procent mer, jämfört med samma månad förra året.

Fler fritidshus till salu i länet

Antalet lediga fritidshus ökar i länet. Nu finns det över 200 lediga fritidshus i länet som är till salu och det är 26 procent fler, jämfört med samma månad förra året.

Fritidspolitiker åtalas för grov rattfylla

En socialdemokratisk fritidspolitiker i Mörbylånga kommun åtalas för grovt rattfylleri.

Allt fler får arbete

Antalet personer som får jobb och antalet lediga jobb blir allt fler, det visar statistik från Arbetsförmedlingen.

Socialdemokraterna tar alla ordförandeposter

Under tisdagen presenterade den politiska majoriteten i Kalmar föredelningen av platser i styrelser och nämnder, och stärkta av framgångarna i valet då socialdemokraterna gick framåt så tar de nu ordförandeposterna i samtliga nämnder.

Morddömd vill ha tidsbestämt straff

En man som dömdes till livstids fängelse för att ha skjutit ihjäl ett par i Västervik med hagelgevär vill att Högsta Domstolen ska tidsbestämma hans straff.

Sverige har chans mot Holland

Medan svenska fotbollslandslaget spelar EM-kval mot Holland i Amsterdam får Rasmus Elm följa matchen från sidan i sitt nya hemland. Han är fotskadad och missade därmed också U21-landslagets avgörande match mot Schweiz som slog ut Sverige.

Jagade vårdare med yxa

En man i 30-årsåldern döms för att ha hotat och jagat personal på ett behandlingshem med en yxa.

Starrsångare på unikt besök

En starrsångare har fått fågelskådare att leta sig till Häradsskär utanför Valdemarsvik, norr om Västervik.

Så ser budgeten ut

I morse släppte regeringen sin budgetproposition för 2011. I budgeten skriver regeringen att politiken inom fyra specifika områden prioriteras: sysselsättning, utbildning, välfärd och miljö.

Här kan du själv se siffrorna.