Visa endast rubriker

Ökad vikt på grupper

Gymmet GenkiCenter i Bollebygd fortsätter växa. Från och med måndag utökas verksamheten med olika sorters gruppträning.

Den 2 oktober 2009 flyttade GenkiCenter från de ganska trångbodda lokalerna snett emot stationen i Bollebygd till nyrenoverade lokaler i Bollebygds företagscenter vid Rävlandavägen/Kungsbackavägen och nysatsade på gymverksamheten.
När Jonas Granlund tog över den verksamhet som i höstas döptes om till GenkiCenter hade den 63 medlemmar och vid flytten var den uppe i 205 medlemmar. De nya lokalerna har blivit ett riktigt lyft och han har nu drygt 600 medlemmar. Med den nya verksamheten räknar han med att öka ännu mer. Gruppträningen kommer att ingå i alla kort.
– Vi kan på sikt landa på ett 1000-tal medlemmar, säger han. Efter ombyggnaden blir anläggningen totalt över 800 kvadratmeter. Man brukar räkna med 2,5 personer per kvadratmeter så det finns plats för 1500 personer utan att det blir trångt.
Jonas Granlunds sambo Martina Grönquist arbetar också med GenkiCenter och är den som skall ansvara för all gruppträning. Hon arbetar heltid på gymmet och kommer att leda fyra pass i veckan. Ytterligare ett tiotal instruktörer kommer att leda pass. Utbudet blir brett med BodyPump, BodyCombat, Step Up, Core, PowerPulse, EasyLine, EasyLine seniorer 60+, EasyLine Kettlebells och Kinesis samt Afro Power Dance.
Martina Grönquist är bland annat utbildad av Les Mills i deras förkoreograferade träningsformer på kurser i Göteborg och har även gått kurs i Afro Power Dance i Malmö.
Hon kommer främst att leda BodyPump och Afro Power Dance.
– Det är skönt att varva med den friare afrodansen, säger hon. Man låtsas att man tar på sig stövlar och jagar ormar och lejon. Det är som att berätta en historia.
GenkiCenter har satsat en del på sin gruppträningssal. Bland annat har man en scen så att instruktörerna skall synas bättre och har valt ett lite dyrare specialgolv som behåller svikten och skonar de tränandes knän.
Belysningen kommer att varieras beroende på vilket pass man kör. Den mesta gruppträningen kommer att ligga på kvällar, men det blir även lunchträning och ett morgonpass. Första veckorna blir det gratis provträning med drop-in.
Jonas Granlund säger att han tror på möjligheten att öka medlemsantalet.
– Friskvårdsbranschen växer med fyra procent varje år och styrketräning är den motionsform som ökar kraftigast. Och nu då Bollebygd orienteras mot den planerade nya stationen har vi ett perfekt läge för att fånga upp fler tränande.