Visa endast rubriker

Järnvägsgatans hyreshus kan bli visningshus

Ett visningshus där små kommuner kan kolla hur energifrågor och planlösningar fungerar i ett litet hyreshus.

Det kan bli framtiden för det planerade bygget på Järnvägsgatan.

Och nu har det här husprojektet fått ytterligare en part. Mjöbäcks Entreprenad väljer att gå in som hälftenägare i ett nytt bolag som bildas tillsammans med byggföretagen Svenljunga Byggnads och Johansson & Ljunggren.

– Vi har under de senaste två åren jobbat med det här husprojektet. Och i just nu den ekonomiskt oroliga tiden känns det bra att en erfaren entreprenör går in i det här stora projektet, tycker Ulf Johansson på Svenljunga Byggnads.

Han berättar att planerna är precis de samma som tidigare för det stora byggprojektet på 25 - 30 miljoner kronor. Det ska byggas ett fyra våningar högt hyreshus med 20 lägenheter, som kommer att vara kooperativa hyresrätter.

Förhoppningen är att bygget ska komma igång i mars och byggtiden beräknas till ett år. Redan idag finns en lista med ett 20-tal intresserade.

Varför väljer ni att gå in det här husprojektet?

– Det är ett intressant objekt och det är ett bra sätt att värna om bygden, säger projektledare Henrik Göransson på Mjöbäcks Entreprenad.

– Vi kommer också att se till att det här huset blir energisnålt. I varje lägenhet ska det gå att göra individuella mätningar av hur mycket vatten och el som förbrukas.

Men är det rätt att satsa så här när det talas om kris överallt?

– Vi kan inte bara sitta här och vänta på att jobb ramlar in. Vi måste hitta nya vägar, tycker Henrik Göransson.