Visa endast rubriker

Inget kommunalt stöd till Svenljunga Bostäder


– Ett bakslag!

Så betraktar vd Berith Karlsson beslutet från kommunstyrelsen. Där säger politikerna nej till att täcka bolagets förlust i år på hittills 850 000 kronor.

– Vi har räknat med de här pengarna. Tidigt i våras presenterade vi en underhållsplan för det eftersatta underhållet. Och räknade då med att få ägarnas stöd, fortsätter Berith Karlsson.

Men politikerna i kommunstyrelsen var eniga i sitt beslut. Ett beslut som nu går vidare till kommunfullmäktige.

– Vi ser att det finns eget kapital i bolaget, som ska användas till sådant här rent underhåll, menar kommunalrådet Eva Johansson (c).

– Vi tycker inte det är skattebetalarnas sak att betala för detta.

Eva Johansson menar också att i ett friskt företag måste det finnas pengar till ett löpande underhåll. Och hon och de andra politikerna tycker att bostadsbolaget har eget kapital som nu måste användas.

Men vd Berith Karlsson menar att bolaget hade klarat sig alldeles utmärkt med dagens uthyrningar. Och haft balans i ekonomin om inte bolaget tvingats brottas med ett starkt eftersatt underhåll

– Vi måste jobba med gamla synder från 1990-talet. Brist på underhåll, som bygger på ägarnas tidigare beslut. Därför tycker vi att ägarna ska ge oss stöd.

Men politikernas beslut pekar i en helt annan riktning. Och för bostadsbolaget betyder det ett minus i årets resultat.

– Och så får vi låna pengar till extra kostnader, menar Berith Karlsson.

Politikerna i kommunstyrelsen går däremot med på att täcka bostadsbolagets kostnader för anslutningen till fjärrvärmen i Överlida. Det handlar om nära 500<\!q>000 kronor.

– I Överlida handlar det om en mer avgränsad satsning - och inte ett underhåll, tycker kommunalrådet Eva Johansson.