Visa endast rubriker

Grimsis satsar på lager

Bollebygdsföretaget Grimsis AB, med inriktning på isländsk fisk och lammkött, expanderar. I går togs första spadtaget för nytt lager och packsal vid Rinna i Bollebygd.

Grimsis ägare Kristina Andersson och Tryggvi Óttarsson samt Anita och Nils-Bertil Andersson överlät själva spadtaget till Kristinas och Tryggvis döttrar. Linnea och Ida Tryggvadottir tog varsin spade och satte i marken för att markera att nu drar föräldrarnas och morföräldrarnas bygge i gång. Dagen var väl vald, då det var Kristinas 40-årsdag.

Mellan byggnaden där bland annat postens lokal ligger i Rinna och motorvägen kommer det att växa fram en byggnad på 30x15 meter. Lokalytan blir 450 kvadratmeter i marknivå plus 150 kvadratmeter entresol.

Byggledare Alf Birkestad på Bollebygdsföretaget Projektsystem i Väst AB räknar med att byggnaden kan stå klar i månadsskiftet januari–februari 2011.

Enligt Tryggvi Óttarsson rör det sig om en investering på cirka fem miljoner kronor, inklusive marken som köptes för 738000 kronor. Sedan tillkommer en ny maskinpark.

Nybygget kommer att uppföras i stål och plåt i mörk och ljus metallic med portar i den blå färgen från isländska flaggan. Den skall innehålla lager, men framför allt packsal för fisk- och köttleveranserna från Island. Tanken är även att ha en liten butik dit Bollebygdsborna kan komma och handla.

Fiskbilen kommer inte att synas lika mycket på Gästgivartorget i Bollebygd, men den behålls för att kunna stå på marknader och sälja. Merparten av försäljningen sker dock via olika matvarubutiker. Totalt har man ett 100-tal butiker av varierande storlek som kunder. Den senast tillkomna kunden är Nordby Fisk i Svinesund, som är en av Nordens största fiskaffärer.

Det har hänt en del sedan Anita och Nils-Bertil Andersson tog hem den första pallen fick från Island i december 2004. För två år sedan flyttade Tryggvi Óttarsson, Kristina Andersson och döttrarna Ida och Linnea till Bollebygd från Island.

– Det fanns en tanke redan tidigare att åka hit och jobba, säger Tryggvi Óttarsson. Anita och Nils-Bertil ville gärna ha hem dottern efter våra år på Island.

Men företagets resor till Island fortsätter att vara populära, så det blir ganska många turer dit ändå.