Visa endast rubriker

Gospel för Världens Barn

Ett stort gäng sångare samlades i går i Bollebygds församlingshem och kyrka för en hel dags gospelworkshop.

Avslutningen blev en konsert till förmån för Världens Barn.

Sångare från Bollebygd och Borås med omnejd fick en heldag med gospelinstruktören-/dirigenten Charlotte Ollward och pianisten Patric Wermeling från Örebro. De har bland annat arbetat med kören Joybells.

På en dag lärde den tillfälliga workshopkören kören in nio låtar, inklusive stämsång och rörelser, och framförde hela programmet i Bollebygds kyrka på kvällen. Men det kändes inte stressat, utan sångarna var trygga i sången på kvällen.

USA har varit Charlotte Ollwards musikaliska skola och hon säger att gospel handlar inte om att prestera, utan att leverera.

– Gospel är ingen underhållningsmusik, säger hon. Den är både härlig och sprungen ur den djupaste smärta och den vill påverka människor.

Att församlingen påverkades var det ingen tvekan om. Kyrkan gungade nästan i takt med körsången och publikens entusiastiska medverkan.

Förutom att sjunga och använda kroppen jobbade körsångarna även med att använda ansiktet. Men det handlar inte om manér utan om att förmedla en äkta känsla till åhörarna.

Extra angeläget kändes det för både sångare och besökare att veta att kollekten från kvällens konsert gick till insamlingen för Världens barn.