Visa endast rubriker

De har lov att åka pulka i Bollekollen

Massor av snö, då går pulkorna gång på gång nerför backarna vid Bollekollen.

Det blev ingen korvgrillning, och själva Bollekollenanläggningen är stängd hela denna enormt snörika vinter, men pulkorna gick gång på gång nerför backen ändå i går. Och det var gott om folk i backen trots snålblåst och fuktig kyla. Det kändes att det kunde vara mer snö på väg.

Bollebygds ungdomsgård hade planerat att dra iväg med alla ungdomar och ordna pulkarace och korvgrillning i backarna vid Bollekollen under gårdagen. På grund av sjukdom fick korvgrillningen ställas in.

Men det hindrade inte ett stort gäng glada barn och ungdomar från att ändå dra ut med pulkor, kälkar och allt möjligt annat man kan åka på i backen.

Föräldrar fick ställa upp som sällskap. Och fika, det löste de också själva med bullar, varm choklad och kaffe till medföljande vuxna. Det går ju alltid att sätta sig någonstans i lä och fika.

Några av de riktigt flitiga i backen var kompisarna Elsa Lindeblom, Elin Ganning, Ebba Ganning och Matilda Bergkvist.

Medan deras yngre syskon höll sig längre ned i backen med hjälpande föräldrar drog de fyra tjejerna sina pulkor och kälkar allra längst upp för att få riktigt bra fart nedför den långa pulkabacken.

Det gick i full fart nedför och det gjorde inget alls att färden emellanåt slutade i en vurpa mitt i backen eller längst ner. Tjejerna bara skrattade och drog upp åkdonen igen för en ny tur nedför.