Visa endast rubriker

Bygdens skatterskall lyftas fram

Nu blir skattjakten i Bollebygd mer lättillgänglig för besökare och boende.

Utställningen ”Bollebygds skatter” har flyttat till Torghuset.

”Bollebygds skatter” är en utställning som visar vad som hittills kommit fram i det projektarbete kring Bollebygds identitet som gjorts av HDK-eleverna Eva Maria Jernsand och Helena Kraff. Men inte bara det, de uppmanar också besökarna att komma med egna idéer om hur Bollebygd kan profilera sig.

Som BT berättat öppnade utställningen i Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek i januari och en del synpunkter kom in då den var kvar där. Nu hoppas Eva Maria Jernsand och Helena Kraff att de kan få in ännu fler idéer och synpunkter när det blir lättare att bara glida in när man är och gör ärenden i butikerna kring torget.

– Bland de idéer som redan kommit in är bio och badhus mest efterfrågade, med fler butiker därefter, säger Helena Kraff.

Till gårdagens premiär hade bara Helena Kraff tagit sig, medan Eva Maria Jernsand fått hålla sig hemma på grund av snöovädret. Det gjorde också att det inte blev så enormt många besökare första dagen, men i fortsättningen kommer de att ha öppet i stort sett alla vardagar klockan 9-14 så det blir fler tillfällen att titta in.

Kombinationen design (Helena Kraff) och ekonomi (Eva Maria Jernsand) innebär att de två områdena kan berika varandra. Ekonomen får med det strategiska och designern kan visualisera begreppen.

De fyra kärnvärden som vaskats fram för Bollebygd är Stolt, Hållbar, Nära och Driftig. De kommer att bli föremål för ett beslut i kommunfullmäktige så att HDK-studenterna vet att de har klartecken att utgå från dem i sitt fortsatta arbete. De skall även presentera arbetet för byalagen och företagen i Bollebygd.

– Avsikten är att få med oss olika aktörer i byggandet av Bollebygds varumärke, säger Helena Kraff. Det räcker inte med politikerna.