Visa endast rubriker

Bowlinghall får inteha kvar spelautomat

En bowlinghall i Ulricehamn får inte ha kvar sina spelautomater.

Detta sedan Lotteriinspektionen kom på dem med att ha igång automaterna utan tillstånd. Nu har ägaren överklagat beslutet.

Strax före jul påminde Lotteriinspektionen företaget om att det var dags att söka nytt tillstånd för spelautomaterna. Men någon ny ansökan kom inte in.

Det gamla tillståndet löpte ut i februari och först efter påstötningar kom företaget in med en ny ansökan några veckor senare.

Under mellantiden hade Lotteriinspektionen gjort en kontroll i lokalen och upptäckt att spelautomaterna stod kvar, trots att företaget inte längre hade tillstånd.

Under våren har Lotteriinspektionen vid ytterligare två besök konstaterat att automaterna fortfarande är igång, trots att något nytt tillstånd ännu inte beviljats.

Lotteriinspektionen har därför avslagit den för sent inkomna ansökan med motiveringen att bowlinghallen inte är lämplig att ha spelautomater. Beslutet har nu överklagats av bowlinghallens ägare, och hamnar hos Förvaltningsrätten som ska avgöra om beslutet är väl grundat eller inte.

Carin Kappe, verksamhetschef på Lotteriinspektionen, säger att de kommer fortsätta att göra kontroller i lokalen. Om det visar sig att det var rätt att dra in tillståndet måste spelautomaterna tas ur bruk. Efter det måste det gå en tid innan ägaren kan ansöka om nytt tillstånd.

– Vi tillämpar en karenstid på ett år, för att läka bristen som funnits på spelplatsen, säger Carin Kappe.

Ägaren till bowlinghallen kunde inte nås under gårdagen. Beslut från förvaltningsrätten väntas om ett par månader.