Visa endast rubriker

Bollebygd vidare i Vi i 65:an

En tjuvaktig skata och öknen i Mauretanien var bland det som gav Bollebygd PRO segern över Dalsjöfors PRO i frågetävlingen Vi i 65:an.

Inför onsdagens returmatch på hemmaplan hade Bollebygd redan ett försprång på två poäng från bortamatchen, men det gällde att inte släppa förbi Dalsjöfors så att det blev jämnt. Utslagsfrågor kan gå hur som helst.

För Bollebygd tävlade Jan Andersson, Sonja Söderberg och Rune Hindström med Sven Strandberg som lagledare. För Dalsjöfors tävlade Uno Knutsson, Sture Buller och Lars-Erik Lorentzon med Alve Kettil som lagledare. Domare var Tage Andersson och Göran Carlén.

Bollebygd kopplade greppet på första frågan om vilken öken som till två tredjedelar täcker Mauretanien. Bollebygds lag visste att det var Sahara, medan Dalsjöfors gissade på Kalahari.

På sjätte frågan jämnade Dalsjöfors ut till 4–4 genom att veta när ordet dagmamma dök upp i Sverige, men på nionde frågan återtog Bollebygd ledningen genom att veta vem som skrivit operan ”Den tjuvaktiga skatan” och sedan behöll Bollebygd ledningen med en poäng ända till den femtonde och sista frågan. Men det var spännande. Frågorna 13 och 14 kunde nämligen inget av lagen, men fråga 15 kunde båda.

Tillsammans med sina tidigare två poängs försprång vann Bollebygd med totalt tre poäng.

När alla returmatcher är avklarade på olika håll bland PRO-föreningarna blir det en ny lottning igen och då vet man aldrig om Bollebygd får möta Dalsjöfors på nytt. Dalsjöfors har nämligen två lag med i Vi i 65:an i år.