Visa endast rubriker

Bildextra: I väntan på Körslaget

Cirka 300 personer mötte upp till audition för Härrydas kör i körslaget i går. Körledaren Ralf Gyllenhammar vill ha en hårdrockskör.

Hårdrockaren Ralf Gyllenhammar från bandet Mustasch är uppvuxen i Mölnlycke. Hans uppgift i går var att sätta samman en 20 personer stark kör som kan matcha de andra sex kommunkörerna i Körslaget i TV4.

– Jag söker bra solister och framför allt sångare som är riktigt bra på stämsång, säger han till BT. Jag ser framför mig en kör som kan sjunga fyrstämmigt.

Framför allt vill han ha sångare med kraft och pondus, som kan bli en del av en riktig rockkör.

– Musikalartister kanske inte har så stor chans, säger han. Jag vill ha power.

Först i kön utanför stora entrén till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke där audition skulle hållas stod Anna Eriksson från Rävlanda, Christoffer Klint från Hindås och Petter Jonasson från Hindås. De går alla på barn och fritid på Hulebäck och hade köat tre timmar för att vara säkra på att komma först.

Alla tre sjunger en del, men ingen av dem har sjungit i kör. Anna Eriksson säger att hon alltid sjunger.

– Jag sökte till Idol, men kom inte med, säger hon.

Christoffer Klint sitter ofta hemma och sjunger till gitarr, medan Petter Jonasson har spelat i ett band och tycker att det alltid kan vara kul att stå på scen.

Petter Jonasson och Christoffer Klint kom tyvärr inte med. Hur det gick för Anna Eriksson vet vi inte. Gårdagens audition beräknades pågå ända till klockan ett på natten, så det gick inte att få reda på vilka som kom med i kören innan BT gick i tryck.

– Jag har nyckel till hem mamma och pappa så jag kan smyga in i natt, sade Ralf Gyllenhammar.

De som var under 18 år fick gå till precasting, det vill säga en första gallring för att se vilka som gick vidare till att sjunga upp för Ralf Gyllenhammar, först för att inte behöva vänta så länge. De äldre fick avvakta.

För dem som blev uttagna till kören är det full fart direkt. Första repetitionen är redan i dag klockan 15. Då gäller det att skaka av sig tröttheten efter dagens uttagning och ladda med riktig rockkänsla.