Visa endast rubriker

Vildsvin förstörde fotbollsplan

Granvallens fotbollsplan i Björkshult har fått besök av objudna gäster, då vildsvin har varit framme och gjort betydande skador.

Vildsvinen har rotat om på planen och det handlar om den planhalva, som ligger närmast entrén. Detta innebär att de resterande höstmatcherna på hemmaplan för Björkshults IF i stället kommer att spelas i Fagerhult och närmast nu på söndag.

– Jag har varit vaktmästare vid idrottsplatsen i drygt 50 år och har aldrig tidigare varit med om något liknande. Det var i lördags jag upptäckte vad vildsvinen hade ställt till med. Vi har i styrelsen inte diskuterat skadegörelsen ännu, men klart är att något måste göras. Förmodligen får vi så in och lägga i ny matjord på de skadade områdena av fotbollsplanen, säger Jens Pettersson.Den andra planhalvan är helt orörd i varje fall tills vidare eller tills dess att vildsvinen hittar dit. Detta innebär att pojklaget och flicklaget kan fortsätta träna på planen.

I höstas utsattes Hyltamalms idrottsplats i Fågelfors för liknande förstörelse av vildsvin och där Fågelfors IF satt upp elstängsel, vilket hittills har varit framgångsrikt.

– Jag vet inte hur vi ska agera här, men visst är det ett bekymmer med dessa stora skador på Granvallen. Numera är verksamheten i idrottsföreningen inte lika omfattande som förr och hade det skett under 1980-talet, då vårt lag spelade i fyran och vi hade en bredare verksamhet skulle det ha varit betydligt värre.

Endast några matcher på hemmaplan återstår för säsongen och dessa går alltså att spela i Fagerhult.

– Jag hoppas att vi under hösten kan rätta till Granvallens gräsmatta och måslättningen är att spela fotboll här igen till våren, sammanfattar Jens Pettersson.