Visa endast rubriker

Varning för falsk fönsterputsare

En falsk fönsterputsare lurar äldre människor på pengar.

– Nyligen hemkommen från mitt föräldrahem i Långasjö blev jag bestört, när jag fick höra att han varit i farten och lurat en del att betala i förskott för ett senare uppdrag, som aldrig genomfördes, säger Anita Karlsson, Rödeby.
– Hos bekanta till mig lyckades han inte eftersom frun i huset var klarsynt och skeptisk och frågade efter legitimationshandling, F-skattesedel med mera.
Anita Karlsson misstänker att mannen har kompanjoner också eftersom han tydligen kommer gåendes. Hon tror att bilen är placerad på annan plats för att minska risken för att bli upptäckt.
Enligt Anita Karlsson stämmer signalementet mycket väl in på den man som den senaste tiden härjat i Karlskrona i Blekinge.
Förra året kom flera rapporter om en falsk fönsterputsare som härjade i både Nybro och Emmaboda.
Många äldre personer med hemtjänst i Nybro betalade pengar i förskott till en man för fönsterputsning som sedan aldrig utfördes. Mannen skulle enligt uppgift komma från Emmaboda.
Och i just Emmaboda tog socialkontoret i början på förra året kontakt med polisen eftersom många ensamstående äldre personer i centrala Emmaboda blivit uppvaktade av fönsterputsaren.
Om det är samma person som nu varit i Blekinge och Långasjö är ovisst.