Visa endast rubriker

Ung entreprenör vill bli nordisk mästare

20-årige Gustav Toresson, Fagerhult har tagits ut till nordiska mästerskapen för unga entreprenörer, som är mellan 18-25 år. Detta mästerskap ska avgöras i danska Svendborg utanför Odense i augusti.

Under gymnasieåren vid Högsby utbildningscenter startade han tillsammans med Gustav Ingvarsson och Marcus Samuelsson ett UF-företag, som hade stora framgångar. För ett år sedan fick Gustav Toresson ta emot det så kallade Emax-priset, vilket innebar att han blev uttagen till svenska mästerskapen i Örebro.
– Jag slutar lumpen om några dagar som jägare i Karlsborg och har inte hunnit tänka särskilt mycket på företagsfrågor. Jag blev i vilket fall som helst tvåa vid SM i Örebro förra sommaren och det ska bli roligt att vara med vid mästerskapet Danmark, säger Gustav Toresson.
Det blir runt 200 deltagare i Svendborg och som alltid i de här sammanhagen är det väldigt svårt att sia om utgången.
– Jag vet så pass mycket som att vi på en dag ska sköta aktieaffärer, som normalt görs på ett år. Det gäller då att göra de rätta placeringar bland mycket annat. Som alltid i de här sammanhangen måste man vara helskärpt för att nå en framskjuten placering.