Visa endast rubriker

Svampplockare såg en varg i Fågelfors

En svampplockare blev mycket förvånad, då han i lördags eftermiddag fick se en varg, som var knappt 15 meter ifrån honom.

- Jag var ute i skogen i Lilla Klobo, som ligger i närheten av Fågelfors, då vargen plötsligt dök upp. Vargen stirrade mig i ögonen och avvek sedan. När jag sedan läste i Barometern-OT i tisdagstidningen om de 15 rivna fåren vid Lilla Sinnern blev jag stärkt i min uppfattning. Jag är övertygad om att det verkligen rörde sig om en varg, berättar svampplockaren.
Besiktningsman Robert Briland, Kalmar anser sambandet vara troligt mellan händelsen med de rivna fåren och vargen i Lilla Klobo.
– Jag är fortfarande inte helt säker, men denna uppgift stärker indiciekedjan i vilket fall som helst. Det har varit frågan om minst två angreppstillfällen av fåren och dessa hade skett under onsdagen och torsdagen. Jag på plats i lördags och då hade fluglarverna som gått på de döda fåren hunnit utvecklas, berättar Robert Briland.
Dessutom har rävar, grävlingar och korpar varit framme och försett sig, vilket Robert Briland kunde konstatera vid sin inspektion.
– Jag blir allt mer övertygad att det är en varg, som har rivit fåren. För den skull finns ännu en liten osäkerhetsfaktor kvar i bilden. I Dalarna hände för en tid sedan att får blev rivna och man var där till 97 procent övertygade om att en varg hade gjort detta, men sedan visade det sig vara en hund, sammanfattar Robert Briland.
Endera dagen kommer han att sammanställa den rapport, som ska skickas in till länsstyrelsen om de 15 rivna fåren och tar upp ersättningsfrågorna till ägaren av fåren.