Visa endast rubriker

Stora hotellplaner i Färjestaden

Ska Färjestaden få ett nytt hotell? Ja planer på det finns.

Företaget Stele i Kalmar har fått option på mark vid brofästet och meddelar att de ska börja bygga så snart de hittat en hotellkedja som vill driva hotellet.

Politikerna i Mörbylånga kommun vill att det ska finnas något iögonenfallande vid brofästet för alla som kommer till Öland. Något som ger en positiv bild och tankarna har gått till ett modernt hotell.

– Mörbylånga kommun har sagt att de skulle vilja ha ett fyr- eller femstjärnigt hotell. Vi har förhandlat med dem i tre år och nu har vi både tagit fram ritningar och skrivit avtal om marken, säger arkitekten Hussam Salman på Stele.

I början av sommaren skrev kommunen under ett optionsavtal med Stele om köp och exploatering av marken och på torsdagen träffade Hussam Salman tillsammans med Steles vd Magnus Johansson Mörbylångas kommunchef Staffan Larsson och stadsarkitekten Marie-Christine Svensson.

Han visade då skisser på vad han beskriver som en häftig byggnad. Den är hög, helt enligt kommunens önskemål, och stadsarkitekt Marie-Christine Svensson ser ganska nöjd ut.

Men planer är en sak realisering av dem en annan. Det kommer att dröja minst ett par år innan ett hotell kan stå klart.

– Vi förhandlar med två hotellkedjor som är intresserade av att bygga. Så snart vi har ett kontrakt, ska vi begära planläggning och sätta igång processen, säger Hussam Salman.