Visa endast rubriker

Spritleverantör vill ge utbildning

Efter att OT för ett par veckor sedan kunde avslöja att ett stort antal anställda inom äldreomsorgen fått hudproblem när man använt kommunens nyinköpta handsprit, har leverantören Deb Scandinavia erbjudit extrautbildning för att minimera riskerna.

– Utbildning i användning av handhygienprodukter är mycket viktig, säger Harald Martinsen, direktör i Deb Scandinavia. Felaktig användning kan orsaka hudirritation. Därför ger vi alltid en grundlig utbildning när våra produkter införs och vi beklagar om den inte varit tillräcklig.


Harald Martinsen berättar att Deb Scandinavia återbesökte kommunen så snabbt som möjligt när man fick klart för sig vilka problem som hade dykt upp.
– Det händer ibland att ett fåtal får en reaktion på huden när de byter från en handhygienprodukt till en annan, säger han. Oavsett vilka produkter vi talar om. När förändringen inträffar under vintern, då huden är extra torr, är risken större.


Enligt Harald Martinsen används företagets handhygienprodukter på tusentals arbetsplatser över hela världen.
– Bara i Oslo-området använder mer än 30 vårdhem samma produkter som Hultsfreds kommun, säger han. Och där har det aldrig varit några problem.
Han påpekar att den handsprit som kommunens personal nu använder, är bland de mest hudvänliga på marknaden.
– Den har genomgått alla tester, inklusive tester för hudirritation, och den har bestått alla.