Visa endast rubriker

Sorg och chock på festplats

Hultsfredsfestivalen AB slänger in handuken. Den 25:e festivalen som skulle börja redan nästa vecka fick stanna vid en dröm.

– Det känns sorgligt. Och vad som händer här nu vet jag inte. Jag är anställd av Rock City och har hand om campingsreceptionen. Vi brukar stänga två veckor i samband med festivalen och funktionärer står här då, men som det är nu har jag inte en aning om vad som kommer hända. Vi har inte fått några besked ännu, säger Birthe Christensen.

Festivalsområdet var i det närmsta färdigbyggt inför musikfesten men med bistra miner och ovilja att tala med media har nu funktionärerna fått order om att riva, inte fortsätta bygga.

– Det känns tungt. Det är inte alls roligt det här, det känns allmänt jobbigt nu, menade Jocke Nord som rev stängsel tillsammans med Marcello Nunez Almonacid.

Redan för en vecka sedan kom de första festivalarna till campingen. Nu är stämningen tryckt och chocken har tagit dem hårt. De är alla trogna festivalsbesökare i Hultsfred.

– För min del skulle det handla om tio-årsjubileum så det känns inget vidare, berättade Mikael Ragneheim från Borås

Besvikelsen är enorm bland alla dem OskarshamnsTidningen pratar med. Många såg fram mot musikeventet om en vecka och hade planerat sin sommar utifrån det. Nu vet de inte ens om de får tillbaka utläggen för biljetten.

Många ansåg att agerandet var lite väl magstarkt, att släppa bomben så nära inpå. Andra skänkte en tanke till småföretagare som bokat plats på festivalen och köpt hem lager. Andra menar att arrangörerna inte tänkt på att det höga biljettpriset inte går hand i hand med ungdomsarbetslösheten.

– Det går inte att boka artister som spelar på kanske 25 andra håll i landet i sommar. Hultsfred borde ha nischat sig för länge sedan, det ser man i facit om man tittar på Sweden Rock säger en i Hultsfred bosatt mångårig festivalare som vill vara anonym.