Visa endast rubriker

Socialdemokraterna beskylls för valfläsk

– Rena valfläsket från Socialdemokraternas sida.

Stefan Nyström (M), vice ordförande i socialnämnden, blev minst sagt överraskad när han läste nyheten i gårdagens Barometern att Socialdemokraterna lovar att ändra färdtjänstreglerna i Emmaboda kommun efter den senaste tidens kritik mot indragen färdtjänst för flera personer över 90 år.
– Varken i nämnden eller presidiet har socialnämndens ordförande Stig-Ove Andersson (S) nämnt något om att majoriteten tänker ändra reglerna för färdtjänsten. Frågan har inte ens varit uppe till diskussion, säger Stefan Nyström.
Han understryker att en enig socialnämnd har bestämt riktlinjerna för färdtjänsten. Riktlinjer som sedan klubbats i kommunfullmäktige.
– Tidigare har Stig-Ove Andersson varit väldigt noga med att riktlinjerna för färdtjänsten ska hållas, säger Stefan Nyström.
– Och vi Moderater kan väl också lova att se över färdtjänstreglerna till nästa mandatperiod om vi får väljarnas förtroende. Men man ska komma ihåg att (S) gör detta bara för att slippa den här diskussionen inför valet och alla negativa skriverier i pressen, säger socialnämndens vice ordförande.
Rose-Marie Jonasson (C), ledamot i socialnämnden, är inte överraskad över Socialdemokraternas utspel med tanke på att det är valår.
– Visst är det valfläsk, men samtidigt håller jag med om att reglerna för färdtjänst hittills varit för hårda. Det borde vara lättare att få färdtjänst när man är gammal, säger hon.
– Men det är viktigt att slå fast att biståndsbedömaren inte gjort något fel i fallet med den 94-åriga kvinnan som inte fick sin färdtjänst förlängd utan bara följde de regler som socialnämnden och kommunfullmäktige bestämt.