Visa endast rubriker

Slutsålt när Salem Al Fakir showade

–"Är det utsålt" Vad underbart, utbrast Salem Al Fakir glatt när OT:s reporter får en pratstund med honom innan han och bandet ska ge en konsert på måndagskvällen.

Salem Al Fakir, som dök upp som en andra joker direkt till final vid svenska Melodifestivalen tidigare i våras plockade hem andraplatsen i finalen och intresset runt honom är större än någonsin.

– Jag har alltid haft en bred publik, från två år och typ upp till 90, förklarade Salem Al Fakir som vid sitt framträdande i Virserum var en aning förkyld och krasslig i halsen var det inget man märkte av när han showade loss på kvällskonserten.

Frågan är väl om det någonsin varit sådan fart i kyrkan på orten. Många artister har gjort bra ifrån sig men sällan eller aldrig har väl hela publiken, runt 600 personer, stått upp och klappat händerna.

– Jag försöker nå ut till min publik, göra dem delaktiga i vår show men måste erkänna att jag var lite tveksam till hur det här skulle fungera, med tanke på kyrkans akustik, med våra elförstärkta instrument, menade Salem Al Fakir.

Det blev en väldigt annorlunda konsert, så pass att man nästa trodde taket skulle lyfta. Dörrarna fick öppnas då det blev varmt och svettigt och den karismatiske och skickliga publikfriaren ropade:

– Nu ska vi väcka hela bygden!!

Konserten i Virserum är den enda av 35 inplanerade turneställen där gänget fick spela i en kyrka. Men ingen verkade misstycka eller anse det stötande att bandet serverade en aningen rockigare toner.

”Det var fantastiskt”, ”härligt att se hela kyrkan gunga” och ”det var magiskt” var några av de omdömen publiken gav efter konserten.

Inte konstigt att Salem Al Fakir sken som en sol när han väl äntrat scenen i Virserum.