Visa endast rubriker

Sex skadades vid vid trafikolycka

Sex personer fick åka till sjukhus, men ingen hade lyckligtvis ådragit sig allvarligare skador i samband med den trafikolycka, som inträffade vid 17-tiden på torsdagen.

Det var vid Träthultsmåla, cirka 18 kilometer väster om Högsby på riksväg 37, som tre bilar blev inblandade i olyckan. Enligt uppgifter från räddningstjänsten hade en bil kommit från väster och skulle vid Träthultsmåla svänga in mot den väg, som går till Fågelfors. Denna bil fick då möte och kolliderade med en bil, som kom från Högsby. Dessutom blev en tredje bil som var på väg ut från Fågelforsvägen påkörd.
Samtliga tre fordon fick omfattande plåtskador. Under räddningsarbetet var trafiken avstängd under cirka en timme, varför långa köer uppstod.
– Det var nödvändigt att vi även sanerade vägbanan då en del bränsle hade runnit ut. Vi talade med de sex skadade och ingen av dem, som åkte till sjukhus föreföll att ha fått några allvarligare skador, säger brandförman Peter Gustafsson, Högsby, som ledde räddningsinsatserna i vilka brandmän från Fagerhult och Högsby deltog.