Visa endast rubriker

Semestersabotör står inför rätta

Förra sommaren flydde den så kallade semestersabotören från Mörbylånga. Efter sig lämnade han 74 personer som blivit blåsta på sin Ölandssemester. Nu står han inför rätta i Kalmar.

Det var många personer och familjer som fick ändra sina sommarplaner förra året. Alla hade sett fram emot ett besök på Öland och nappat på annonser om att få hyra en bostad på Köpmangatan i Mörbylånga.

Uthyrare var en i dag 57-årig man som under flera år sysslat med uthyrning och även blivit dömd för bokföringsbrott och varit belagd med näringsförbud.

När semesterperioden närmade sig försvann han från Öland. Kvar fanns 74 personer som betalat in sammanlagt 300 000 kronor i förskottshyra.

På tisdagen inleddes en fem dagar lång rättegång mot mannen, som åtalats för grovt bedrägeri. Han medger att han förbrukat kundernas pengar men nekar trots det till brott.

– Jag ansträngde mig för att ordna fram bostäder åt alla men tack vare allt skitsnack och förtal om mig som person på internet var det omöjligt, säger han.

När härvan rullades upp visade det sig också att 57-åringen inte hade tillåtelse av fastighetsägaren att hyra ut bostaden på Köpmangatan till sommargäster.

– Det var jag övertygad om att han inte skulle ha några synpunkter på.

De närmaste dagarna kommer en rad av de personer som blev lurade att höras i tingsrätten. Om den numera i Tranås boende mannen fälls riskerar han att dömas till fängelse.