Visa endast rubriker

Salem al Fakir och Sofia Källgren till Virserum

– Det är 14 året vi anordnar Musikdagarna i Virserum, man undrar vart åren tar vägen egentligen. Men i år tycker jag att vi lyckats med en bra blandning, att jag pusslat ihop ett program som jag hoppas ska locka många i Virserum i sommar, säger Tommy Svanström, konstnärlig ledare för Virserums Musikdagar.

Han berättar hur han på hösten börjar med en vit karta. Men nu programmet spikat och redan nu är det bra fart på biljettföreställningen inför Salem Al Fakir och The Real Groups framträdanden i Virserums kyrka.
– Jag tycker det är många kända artister i år. Vi har haft fantastiska sångarensemblar genom åren och The Real Group får gå under den kategorin i sommar, säger Tommy Svanström.
Men det gäller även artister som Salem Al Fakir, Sofia Källgren, Stina Ekblad, Lotta och Mikael Ramel, Stockholm Barock och den unga talangfulla Jönköpingsgitarristen Amanda Selinder, som vann konsertplatsen i Virserum vid riksfinalen av Unga Musiker 20101 "musik direkt" i Uddevalla helt nyligen.
– En fantastiskt duktig tjej och när jag pratade med henne häromdagen berättade hon att hon är taggad inför sitt framträdande här, säger Svanström.
Nästa vecka startar biljettförsäljningen på festivalkontoret i Virserum, men redan nu går det att köpa biljetter hos Turistbyrån och visa Musikdagarnas hemsida.
– Målet är att det ska gå runt, vi är ju en ideell förening. Men det vore roligt att se fler virserumsansikten, som vid barnfestivalen, för det är viktigt att ortsborna tar tillvara på när det händer något i hemtrakterna, menar Tommy Svanström.