Visa endast rubriker

S lovar att ändra på färdtjänstregler

Efter den senaste tidens kritik lovar Socialdemokraterna att ändra reglerna för att få färdtjänst.

Löftet kommer efter socialnämndens beslut att dra in färdtjänsten för en 94-årig kvinna som vi kunde berätta om i gårdagens Barometern.
– Att sådana här beslut om indragen färdtjänst upprepas hela tiden ger ingen trygghet i Emmaboda, säger socialnämndens ordförande Stig-Ove Andersson (S).
– Så reglerna måste ändras och det skulle kanske ha gjorts tidigare. Och jag har redan varit i kontakt med mina partikamrater.
Men Stig-Ove Andersson är noga med att påpeka att det i det aktuella fallet inte gjorts något fel på tjänstemannasidan utan att man bara följt det reglemente som gäller.
– Nej, vi kan inte ha det på det här sättet längre, säger socialnämndens ordförande och lovar att arbetet med att ändra reglerna ska komma igång omgående.
Det var på onsdagseftermiddagen som Stig-Ove Andersson meddelade nyheten att färdtjänstreglerna ska ändras.
Dessförinnan hade många upprörda läsare hört av sig till Barometern som exempelvis Åke Ohlsson, förre partiledaren i partiet partiet.
– Jag tycker kommunen ska ta bort parollen "Emmaboda i våra hjärtan" och ersätta den med "Emmaboda - den hjärtlösa kommunen", sa han bland annat efter att ha läst i Barometern om den indragna färdtjänsten för den 94-åriga kvinnan.
Tidigare har vi kunnat berätta om att ytterligare två personer över 90 år fått sina färdtjänsttillstånd indragna av Emmaboda kommun den senaste tiden.
– Att en kommun kan köpa glasbruk och glassamlingar för många miljoner och sedan behandla de gamla på det här viset är egentligen helt makalöst, tycker Åke Ohlsson.