Visa endast rubriker

Renovering för tolv miljoner

Högsby Bostads AB har byggt om de 19 lägenheterna och även installerat en hiss på Ringvägen 7 i Högsby för en sammanlagd kostnad på tolv miljoner kronor.

I samband med upphandlingen förra våren förklarade ordförande Lars Danlid i styrelsen för Högsby Bostads AB att kostnaderna för renoveringen blev något lägre än väntat beroende på den vikande byggnadsmarknaden.
– Som en följd av den sena vintern har vi ännu inte hunnit med den utvändiga slutbesiktningen, men den blir av inom kort. Tolv av de 19 lägenheterna är uthyrda och vi har förfrågningar från nya hyresgäster, varför vi räknar med att det snart är fullt i samtliga lägenheter, säger Lars Danlid.
Renoveringen och hissinstallationen har hållit sig inom de givna kostnadsramarna.
Förändringarnas vindar blåser vid Högsby Bostads AB, då det drygt tioåriga samarbetsavtalet med Byggebo AB i Oskarshamn har sagts upp, vilket innebär att administrationen kommer tillbaka till Högsby.
Ny vd för Högsby Bostads AB blir Sven Franzén, som är pensionerad vd vid Högsby Sparbank.
– Jag har redan börjat sätta in mig i rutinerna och formellt tillträder jag den 1 juni. Under en period kör vi parallellt med Byggebo och jag kommer att få tillgång till ett kontor på biblioteket Misteln, berättar Sven Franzén.