Visa endast rubriker

Rekordsommar för campingplatsen

Välenbadet med dess tillhörande campingplats upplever en rekordsommar

I och för sig var vädret något växlande i början av säsongen, men efter midsommar har det i stort sett enbart varit solsken och höga temperaturer både i luften och i vattnet.
– Vi hade på torsdagen 23 grader i vattnet och har som mest haft 27 grader. Det har som regel varit fullt på campingplasten. I flera fall ringer gästerna hit för att boka plaster. Sedan blir det extra mycket folk på onsdagarna i samband med våra allsångskvällar, berättar Conny Axelsson, som för femte sommaren i rad arrenderar Välenbadet.
Vid onsdagens allsång sattes ett rekord, då drygt 400 personer hade mött upp och i flera rörde det sig om långväga gäster och en del kom ända från Norge. Ett nytt inslag vid allsången i år är körslaget och till nästa veckas final är Team Anita, Virserum, Musikfolket, Mörlunda och Lotta, Oskarshamn kvalificerade. Talangtävlingen har sin final den 4 augusti och då ska Julia Falk, Casandra Ragnarsson, Melaine Espinosa-Wolf samt Linnéa Berkeby vara med.
- Det är verkligen full fart här, men samtidigt krävs åtskilligt för att allt ska fungera och inte minst vid serveringen, betonar Conny Axelsson.
Bland de många nöjda campinggästerna finns makarna Annelie och Roland Olofsson från Höganäs.
– Vi är vid Välenbadet för andra året och kommer säkert tillbaka. Det är en helt underbar campingplats och här finns allt. Min fru och jag är ofta gäster i serveringen, då det kan vara skönt att slippa matbestyren säger Roland Olofsson.
Inte minst att det är så fridfullt betyder mycket, vilket innebär att risken att få nattsömnen störd knappast finns.
Sedan känns det angeläget för Annelie och Roland Olofsson att kunna umgås med andra campinggäster.
– Vi har härliga dagar vid Välenbadet och just idyller av det här slaget är svåra att finna!