Visa endast rubriker

Premiär för nytt kafé

På onsdagen öppnades Majas Café i centrala Högsby.

Bakom detta står makarna Maj-Helen Lunner och Peter Axelsson-Lunner, som lagt ned massor av tid och kraft den senaste tiden med att göra i ordning lokalerna utmed Storgatan.
– Det har varit en dröm i många år. Jag tror och hoppas att det ska finnas ett tillräckligt underlag. Jag har tagit tjänstledigt från jobbet inom hemtjänsten ett år och räknar med att kunna leva på den nya rörelsen, säger Maj-Helen Lunner.
I flera år har hon haft en dröm att starta ett kafé, men av olika anledningar har det inte blivit av förrän nu.
– Premärdagen gick jättebra och jag kan inte vara annat än nöjd.
Många passade på att besöka Majas Cafe och bland dessa fanns riksdagsledamoten Anders Åkesson (C), Kalmar och kommunalrådet Ewa Engdahl (C). De båda gratulerade Maj-Helen Lunner med blommor dagen till ära.
– Hon kan mycket väl bli ett föredöme för andra. Det är ju dessutom positivt för Högsby med detta café. Regeringen har ändrat en del lagar, varför det är enklare för den, som är anställda och sedan väljer att satsa på ett eget företag, förklarade Anders Åkesson.
– Det är välbehövligt för Storgatan att vi har fått detta kafé. Nu är det verksamheter utefter i stort sett hela gatan, påpekade Ewa Engdahl.