Visa endast rubriker

Praktgräl om kungligt bröllop splittrar S

Ett riktigt praktgräl mellan kommunens två ledande socialdemokrater om det är rätt eller fel att delta i den stora festen inför det kungliga bröllopet satte punkt för kommunfullmäktiges sammanträde på måndagskvällen.

Kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S) har som bekant bestämt sig för att stanna hemma medan hennes partikamrat Bo-Eddie Rossbol, ordförande i kommunfullmäktige, väljer att vara med på festen.

– Vad ser du egentligen för nytta med att åka till Stockholm? Det är bara en inbjudan och ingen kallelse, undrade Nicke Grozdanovski (V), med adress Bo-Eddie Rossbol (S).

– Det hör till god ton helt enkelt och om man inte har förhinder är det oförskämt att inte åka, svarade kommunfullmäktiges ordförande.

– Ann-Marie Fagerström var exempelvis på Rotarys gala för en tid sedan och det är helt i sin ordning för min del.

Bo-Eddie Rossbol pekade också på att det Socialdemokratiska partiet ska överlämna en gåva till brudparet i form av ett abonnemang på Folkoperan.

Bo-Eddie Rossbol fick stöd av Leif Karlsson (M), vice ordförande i kommunfullmäktige, för sitt ställningstagande.

– Jag delar hans uppfattning att tacka ja precis som Kalmars kommunalråd Johan Persson (S) gjort.

Leif Karlsson (M) frågade också Ann-Marie Fagerström (S) om det inte är tillåtet att ha en annan uppfattning än att tacka nej.

– Kommunen fick en förfrågan om vi ville vara med och gratulera brudparet med en gåva. Om jag minns rätt rörde det sig om 75 000 kronor, svarade kommunalrådet Ann-Marie Fagerström.

– I kommunens planeringsutskott var såväl representanter för majoriteten som oppositionen helt överens om att kommunen inte skulle lämna någon gåva och inte vara med på festen, påpekade hon.

Avslutningsvis kan nämnas att när det gäller tillägg i investeringsbudgeten gick vänstermajoriteten med på den borgerliga gruppens förslag att investera 80?000 kronor för att förbättra gatubelysningen vid den nya infarten till Algutsboda.