Visa endast rubriker

"Potatiskungen" Årets företagare

Potatiskungen Patrik Axelsson i Aby utsågs till Årets företagare i Hultsfreds kommun under torsdagskvällens stora gala på DackeStop.

Företagarnas jury motiverade sitt val med orden ”med småländsk envishet och en känsla för kvalitet, har man utvecklat sin gård till ett modernt lantbruksföretag med egen etikett”

Tillsammans med hustrun Elisabeth Axelsson driver han företaget Axelssons i Aby sedan många år tillbaka och satsar hela tiden på att utveckla verksamheten. Utöver att vara regionalt känt för sina mångfaldiga potatisodlingar, odlar man även jordgubbar och spannmål samt har en gårdsbutik med klassiska och udda varor.

Företagargalan på DackeStop samlade över 160 företagare som åt och drack gott till rockabillyhusbandet Lil`Camille and The Rattletones innan det var dags för prisutdelningen.

Utöver priset Årets företagare delades ytterligare fyra priser ut, till exempel Årets Köpman.

Detta gick till familjen Sundberg.

– Det var inget lätt val, säger Carl Samuelsson, Virserums Köping, listan på värdiga presumtiva segrare är lång. Men familjen Sundberg har under många år och flera generationer utvecklat en klassisk lanthandel till en framgångsrik butiksrörelse i tiden. Numera på två orter.