Visa endast rubriker

Oskarshamns AIK tillbaka på vinnarspåret

Långt ifrån en imponerande insats.
Men OAIK är tillbaka på vinnarspåret efter en uddamålsseger mot Gullringen.

Gullringen chockade i matchinledningen med att göra 1-0 redan efter fyra minuters spel. Det målet skulle också prägla matchen rejält. OAIK hade massvis med boll medan gästerna valde att backa hem och göra det svårt för hemmalaget.
– Vi har mycket boll, men svårt att skapa farliga chanser, säger OAIK-tränaren Magnus Krantz.
Det som skulle vända på matchen var ett spektakulärt självmål efter 20 minuter i andra halvleken. Rasim Reiz sköt ett skott som målvakten i Gullringen lämnade retur på. En helt oattackerad försvarare i Gullringen fick bollen, men istället för att rensa iväg bollen sköt han den stenhårt på egen målvakt och in i mål.
Tio minuter efter det kom 2-1 som också skulle bli matchavgörande. Amar Drndo tog emot ett fint inlägg från Adam Stefansson. Drndos avslut räddades av målvakten, men på returen var Drndo först och spelade snett-inåt-bakåt till Emil Dolk som sköt in bollen i tom bur.
– Det är första gången den här säsongen som vi vänder ett underläge till seger, säger Magnus Krantz.
OAIK befäste i och med segern andraplatsen. Två poäng upp till serieledande Assyriska och fyra poäng ned till tredjeplacerade Hagapojkarna.