Visa endast rubriker

Mjölkbonde belönades med guldklöver

Lantbrukaren och mejeriföretagaren Patrik Evertsson, Virstad har fått ännu en utmärkelse. På torsdagen fick han nämligen ta emot Centerns så kallade guldklöver samt diplom och blommor.

– Jag har alltid gillar utmaningar och började som lantbrukare 1994 och var sex år senare en av de första med mjölkrobotar, även om jag har övergett den modellen numera. Här på gården finns det 200 mjölkkor och lika många rekryteringsdjur. För drygt tre år sedan var jag med och startade Emåmejeriet i Hultsfred och är en av de tre delägarna, berättar Patrik Evertsson.
Det var några smärre inkörningsproblem för mejeriet, men numera snurrar det på ordentligt och sortimentet har också utökats rejält.
– Vi har faktiskt affärsuppgörelser med två stora aktörer på marknaden, vilket i början var helt orimligt. Jag vill gärna vara med och bygga upp något för att sedan förädla och driva detta vidare. Byggprocessen och produktutvecklingen är alltså sådant, som intresserar mig.
Emåmejeriet har ett 25-tal anställda och har också etablerat sig på marknaden.
Det var Lisbeth Lennartsson (C), Borgholm och Rosa Lopes (C), Högsby, som överlämnade guldklövern till Patrik Evertsson. Framför allt betonades den satsning han gör på lokalproducerad mat.