Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Kronobergs Län

kronoberg I Kronobergs län ingår den sydvästra delen av Småland och har ett invånarantal på runt 180 000. Kända tätorter är Växjö, Ljungby och Älmhult. Kronoberg är bland annat känt för att vara Glasriket, men har också vackra natur- och kulturområden. I Växjö hittar du till exempel Sverige Glasmuseum, men också Utvandrarnas Hus. Företag som kan hittas i länet är IKEA, Volvo, Strålfors och Orefors Kosta Boda. I Kronobergs län finns hela nio olika glasbruk. Det är dessutom enkelt att ta sig från Kronoberg och ut i landet. Flygplatsen når både chartermål och storstäder som Stockholm. Till sistnämnda stad tar du dig också dagligen med X2000. Kända personligheter från Kronobergs län är bland annat Pär Lagerkvist, Carl von Linné och Elin Wägner.

Här hittar du nyheter från Kronobergs län, både från lokala tidningar och från rikstäckande. Alla områden täcks in, vare sig det handlar om allmänna nyheter från Kronoberg, sportresultat eller teaterrecensioner.

Misshandlade sin sambo

En 32-årig man har anhållits efter att enligt polisen ha misshandlat sin sambo.

Man slogs blodig

En man blev inatt misshandlad på Rönnelundsvägen i Alvesta.

Inte klart med kommunalråd i Tingsryd

Det är fortfarande inte klart vem som blir kommunalråd i Tingsryds kommun, Moderaternas Arne Karlsson, eller Centerns Sören Gabrielsson.

Tre bilar i kökrock

Tre fordon krockade på Kungsgårdsvägen i Växjö vid halv sju-tiden på onsdagskvällen. Inga personer ska ha skadats, enligt polisen.

NTF: "Inför trafikundervisning i skolan"

Rattonykterhet bland unga är ett ämne som måste belysas på andra sätt än genom körskolan och lärare. I klassrummen vill ungdomar istället höra de drabbade, polisen och andra personer i deras ålder prata om problematiken.

Påkörd svårt skadad

En person blev i eftermiddag påkörd av en lastbil i korsningen Hjalmar Petris väg/Sjöuddevägen i Växjö. Personen blev svårt skadad och är förd till Växjö lasarett.

Fler gripna för guldrån

Ytterligare en tonåring, en 17-årig pojke från Falkenberg, har anhållits misstänkt för att ha varit med vid rånet mot Albrekts Guld på Eurostop i Halmstad förra måndagen.

Stor efterfrågan på arbetskraft

Det är stor efterfrågan på arbetskraft på arbetsförmedlingarna i Kronobergs län. I september fick de in totalt 725 lediga jobb under september månad.

Brister i svenskundervisning har rättats till

Skolinspektionen bedömer att Uppvidinge kommun nu har kommit till rätta med de tidigare bristerna i kommunens svenskundervisning för invandrare.

Ljungby satsar när andra lägger ner

Många volleybollklubbar har svårt att överleva och det finns klubbar i länet som till och med tvingats lägga ner. Men Ljungby Vbk går mot strömmen och målet för damlaget är att nå allsvenskan efter jul och elitserien i framtiden.

Sydvatten anmäls till åklagare

Efter gårdagens besked från Miljööverdomstolen om att företaget Sydvatten inte får leda bort det grundvatten som läcker in i Bolmentunneln så har nu Länsstyrelsen åtalsanmält Sydvatten till åklagare.

Kvinnofrid en fråga för alla nämnder

Nu föreslår arbetsutskottet i nämnden för arbete och välfärd att Växjö kommuns kvinnofridsarbete ska utgå från kommunstyrelsen istället för nämnden för arbete och välfärd.

Wiesel (M) tar troligen över

Moderaten Ann-Charlotte Wiesel kommer sannolikt att bli nytt kommunalråd i Ljungby kommun efter Centerns Carina Bengtsson.

Peltola kvar som kommunalråd

Centerpartisten Elizabeth Peltola blir kvar som kommunalråd i Älmhult. Detta trots att allianskollegorna Moderaterna fick fler röster i kommunvalet.

Tre inbrott inatt

Inatt tog någon sig in i Korrö lanthandel och bröt upp affärens kassaskåp. I skåpet fanns omkring fem tusen kronor som tjuven eller tjuvarna tog med sig.

"Inga skäl till asyl"

Migrationsverket i Malmö överklagar en dom i migrationsdomstolen, som slog fast att att en kvinna från Vietnam nu boende i Lessebo skulle kunna få uppehållstillstånd för övergrepp som hon utsatts för sedan hon lämnat sitt hemland vietnam.

Stor brist på tolkar

Det finns inte tillräckligt med kvalificerade och utbildade tolkar vilket är ett problem för landets domstolar.

Det skriver domstolsverket i en rapport.

Och problemet är kännbart inte minst i Kronoberg län.

Miljööverdomstolen nobbar Sydvatten

Det blev inget prövningstillstånd för Sydvatten i frågan om bolaget har rätt att leda bort det grundvatten som läcker in till Bolmentunneln. Det beslutade Miljööverdomstolen i går.

Nya lägenheter hjälper inte unga

Trots att det är svårt för många unga i länet att hitta en hyresbostad, så är inte lösningen att bygga fler nya hyresbostäder till de yngre, menar Fastighetsägarna Syd som idag kom med en rapport om ungas syn på bostadsmarknaden.

Sven Munck ny kommunchef i Alvesta

Det blir Sven Munck som blir ny kommunchef i Alvesta. Det beslutade en enhällig kommunstyrelse i Alvesta idag. Sven Munck har lång erfarenhet av att arbeta i Alvesta kommun, och har varit både personalchef och kommunsekreterare.