Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Alvesta

22 varslas på Alvestaåkeri

22 personer varslas om uppsägning från Alvestaåkeriet Sälgfors AB. Det står klart efter fackliga förhandlingar.

Alla tåg norrifrån försenade

I Alvesta fick var tågen söderut upp till en och en halvtimme försenade på måndagen till följd av olyckan vid Kimstad mellan Linköping och Norrköping.

Helen Gustavsson vill se ett helhetsgrepp

Helen Gustavsson brinner för samarbete, god ekonomisk hushållning. Hon vill se helheten, beskriver sig själv som resultatinriktad och fokuserad. Det är tredje mandatperioden, som hon ställer upp i valet.

Jordbruksministern på oväntat besök

När riksdagsledamot Karin Nilsson med ett förflutet i Vislanda och Alvesta och landstingråd Lena Karlsson avslutade en valturné i Alvesta kommun på fredagen dök oväntat jordbruksminister Eskil Erlandsson upp.

Ramlade av motorcykel

En ung man skadades svårt i en motorcykelolycka utanför Alvesta på torsdagens eftermiddag.

Politiker har rätt till ersättning

Mp-politikern Birgit Andersson har rätt till ersättning för förlorad arbetsinkomst enligt kommunstyrelsen som granskat arvodesreglerna.

Kvinnor och barn Britta Büngers hjärtefrågor

Folkpartisten Britta Bünger vill vinna valet med genusfrågor. Kvinnor och barn har en speciell plats i hennes hjärta.
– Jag är feminist. Det handlar om jämställdhet och frihet, säger hon.

Osäkert om kandidat kandiderar

Det är osäkert om Centh Gustafsson, andra namn på Sverigedemokraternas lista till kommunvalet i Alvesta, fullföljer sin kandidatur.

De vill avskaffa pumplagen

– Pumplagen måste bort för att hela Sverige ska leva.
Det anser moderaternas talesman i landbygdsfrågor riksdagsman Bengt-Anders Johansson, Smålandsstenar.

Mohedasystrar tävlar i tv

Systrarna Sofia Solnevik och Lotta Brinell från Moheda är två av deltagarna i den svenska versionen av tv-programmet Biggest Loser.

Mobbningsfall helt utan grund enligt kommunen

Grundskolan har agerat­ helt enligt föreskrifterna. Det menar Alvesta­ kommun i sitt svar till Skol­inspektionen an­gående en anmälan om mobbning.

Skolan väckte engagemanget

Jimmy Hammarström (a-a) engagerade sig politiskt när det var turbulens i skolfrågan i söder för några år sedan. Skolfrågor ligger honom lika varmt om hjärtat i dag.

Planer på gruppboende oroar

Kommunen är i akut behov av ett gruppboende i centrala Alvesta. Helst vill man använda Rådmannens lokaler, något som oroar boende och anhöriga.

Kvinna får skadestånd

En kvinna i Vislanda får 10 000 kronor i skadestånd av staten. Orsak: oskälig lång handläggningstid i ett mål om tilläggsavgift enligt plan- och bygglagen.

Skateboardramp kan vara verklighet i vår

Nu är det klart att Alvestaungdomarna får en skateboardramp. Det beslutet har Nämnden för samhällsplanering fattat.

Mynta är vackraste ardennern i landet

Mynta är vackraste ardennerhästen i Sverige. Hon utsågs till bästa treåring och vann Best in Show, då Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen anordnade riksutställning i Axvalla.

Skarp kritik mot planerad rastplats

Trafikverkets planer på att lösa in ett uppåt tre hektar stort markområde på en udde i Moasjön, Sjöatorp, är kontroversiellt.
– Vi vill självfallet behålla vår mark. Udden var en viktig orsak till att vi köpte den här fastigheten, säger Helena Lindersson.

En högstadieskola eller inte är frågan

Huruvida det ska finnas endast en högstadieskola i kommunen eller inte råder det delade meningar om. Det kom fram på Lärarförbundets debattkväll.

Brottsofferjouren söker bidrag

Brottsofferjouren i Växjö söker bidrag från Alvesta kommun för 2011. Lägst vill man ha 1 krona och 50 öre per invånare, vilket skulle innebära cirka 28 000 kronor.

Inbrott på Alvesta golfklubb

Under natten till tisdagen kl 02.27 fick polisen larm om ett inbrott på Alvesta golfklubb. Enligt polisen har gärningsmännen inte lyckats stjäla något.