Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Tingsryd

Överklagan avvisas

Länsstyrelsen avslår en överklagan från en granne till Hätteboda vildmarkscamping vid Arasjön.

Mammorna kliver fram i valet

Vilken blir den viktigaste valfrågan i Tingsryd? – Matfrågan, säger de tre centerkvinnorna som brinner extra för omsorgsfrågor. – Vi vill inte ha den kylda maten.

Misshandel i Tingsryd

Ett bråk på Storgatan i Tingsryd slutade med blodvite. En 21-årig man är misstänkt för misshandeln.

Strax efter klockan ett på natten mellan lördagen och söndagen fick polisen larm om ett bråk på Storgatan i Tingsryd. När polisen kom till platsen hade bråket upphört. En 42-årig man, hemmahörande i Tingsryd, hade fått ett knytnävsslag i ansiktet så att det började blöda. En 21-årig man misstänktes ha slagit honom, och han omhändertogs för fylleri och togs med till polisstationen i Växjö. Där hördes han på söndagsmorgonen och släpptes sedan. Han är misstänkt för misshandel.

SPF arrangerade hearing

Hur vill Tingsryds politiker inom socialnämnden arbeta för att förbättra livssituationen för de äldre? SPF gav politikerna chans att svara på en hearing i Tingsryds bygdegård.

Sd:s förstanamn vill jaga fler vildsvin

Jakten på vildsvin ska utökas och eleverna i grundskolan bör få ökat inflytande i demokratifrågor.
Det är några av de frågor som sverigedemokraterna i Tingsryd vill jobba för under de kommande fyra åren.

Pingstförsamlingen i Ryd 70 år

Den 11 och 12 september firar Pingstförsamlingen i Ryd sitt 70-årsjubileum. Lördagen präglas av samkväm, sång och smörgåstårta. På söndag blir det gudstjänst som fullföljs med god mat på Francis Tiens kinarestaurang på Östergatan.

Kd vill inte höja vårdnadsbidraget

Moderpartiet vill fördubbla vårdnadsbidraget till 6000 kronor. Det är bra tycker kristdemokraterna i Tingsryd. Bra men inte lämpligt just nu.
– Det finns annat som är viktigare att satsa på i Tingsryds kommun, säger Anette Weidenmark.

Fler böcker för barn lånas ut

Antalet barnbokslån i Tingsryds kommun ökade under 2009. Det visar färsk statstik från Svensk Biblioteksförening.

Urshultsbo får importera vargskinn

En Urshultsbo med jaktintresse har fått grönt ljus från Naturvårdsverket att få importera sitt jaktbyte från Kanada.

Framtidspartiet läggs till historien

Framtidspartiet i Tingsryd har lagts ned.
– Vi var för få medlemmar. Man måste ha mera folk eller helst en organisation bakom sig annars blir partiarbetet för tungt, säger framtidspartiets siste ordförande Ulf Nygren.

Sämre betyg efter besparingar

Elever födda 1994 till 1997 har fallit offer för Tingsryds kommuns besparingar på grundskolan. Deras kunskapsresultat har sjunkit markant och därmed även betygen.

Viktig runda för Tingsryds konstliv

Konst- och hembygdsrundan fick Tingsrydsborna att fara kors och tvärs över kommunen under helgen.

Politisk tystnad i Tingsryd

Hallo! Var är du? Miljöpartisterna i Tingsryd ropar efter den öppna, engagerade politiska debatten.
– Men vi fick besked på kommunfullmäktige att här debatterar vi inte före valet, säger Gunnar Engblom och ser chockad ut.

Var är besparingarna?

Det är 18 månader sedan som kommunfullmäktige skar i Tingsryds skolorganisation och minskade den. Besparingar utlovades. Var finns dessa?

Storstjärnor gästade skola

Dackeskolan i Tingsryd fick ett fint besök på torsdagen. Stavhoppstalangen Angelica Bengtsson och ishockeyspelaren Oliver Ekman-Larsson kom nämligen tillbaka till sin gamla skola för att berätta om sina framgångsrika karriärer.

Boende fick annans medicin av misstag

En boende på Trehörna Omsorger AB i Urshult fick felaktigt en annan persons medicin. Den händelsen har företaget anmält enligt Lex Maria till socialstyrelsen.

Rester av döda får funna i ett skogsparti

Resterna av en mängd döda får har hittats i ett skogsparti i närheten av Rösmåla. Polisen misstänker att det kan röra sig om någon form av svartslakt.

En röstlokal nära dig

Vid valet 2006 hade Tingsryds kommun ett valdeltagande på omkring 74 procent. Till årets val siktar den kommunala valnämnden på att komma upp i ett valdeltagande på 80 procent.

– Kan vi nå den siffran är vi nöjda, säger valnämndens ordförande, Sven-Olof Karlborg (fp).

Polisen vill ha tips

En inbrottsvåg svepte nyligen fram genom delar av Tingsryds kommun. Nu efterlyser polisen tips från allmänheten för att komma vidare i utredningen.

Stenfors blir naturreservat

Det nya naturreservatet Stenfors ligger cirka sex kilometer söder om Tingsryd längs Bräkneån.

Reservatet är drygt 66 hektar stort med ädellövskog, ekar och bokar och sällsynta lavar och mossor. Från och med nu skyddas området enligt en överenskommelse mellan Naturvårdsverket och markägare Sveaskog AB.
Samtidigt som nu Stenfors utnämns till nytt reservat har ovan nämnda parter också kommit överens om att Tiafly naturreservat vid Kosta, som bildades 1996, utökar med 85 hektar till totalt 117 hektar.