Visa endast rubriker

Kommunalråd avtackades med glimt i ögat

Samarbetsvillig, målmedveten, kort stubin, rastlös, resultatorienterad och ett speedwayfreak med slipsfobi; kommunalrådet Bo Bergman (s) fick sitt slutbetyg av tjänstemän och politiker med glimten i ögat.

Idag, fredag, gör han sin allra sista dag som kommunalråd i Hultsfred. Under torsdagseftermiddagen uppvaktades han med blommor, presenter, tackord, och några smulor hjärtliga elakheter. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Gunilla Abrahamsson läste till exempel upp ett alldeles speciellt slutbetyg och tekniska kontorets Lars Lundgren försåg honom med en röd soptunna.
- Nu kan jag börja handla i Konsum igen, säger Bo Bergman, som möter sin sista dag med blandade känslor. Tidigare har frugan fått göra det eftersom det tog för lång tid när alla vill komma fram och prata.
- Det är ett 24-timmarsarbete att vara kommunalråd. Ett sätt att leva, mer än att vara ett jobb. Det är någonting som Kira Berg måste vara medveten om när hon nu tar över.

Det tyngsta talet höll Bo Bergmans vapendragare Sven Carlsson som blandade humor och allvar.
- Bosse har många fina egenskaper. Han har ett starkt samhällsengagemang, är historiskt kunnig och alltid påläst. Även om han också har kort stubin, finns en stor medmänsklighet under den tuffa ytan. Brusar han upp mot någon ångrar han sig lika snabbt.