Visa endast rubriker

Karlsson-varuhuset ska drivas vidare i ny regi

Förändringarnas vindar blåser vid varuhuset Karlssons i Högsby, då ett nytt bolag med Maud Bergfast och Christer Gunnarsson, båda från Högsby, kommer att ta över personalansvaret och driften.

Under de senaste åren har Urban Gabrielsson varit varuhuschef, men lämnar detta uppdrag för att i stället jobba inom Karlssonkoncernen i hela landet.
– Jag har varit anställd på Karlssons alltsedan verksamheten startade för drygt åtta år sedan och är därför väl insatt i rutinerna. Tillsammans med min sambo Christer Gunnarsson har jag startat ett nytt bolag, som i maj tar över driften av själva Karlssons, berättar Maud Bergfast.
Fortfarande håller Christer Gunnarsson på som lastbilschaufför, men lämnar snart detta för att uteslutande bli engagerad i varuhuset.
– Vi har båda fyllt 50 år och tycker att det ska bli en stor utmaning. Det här verkar jättespännande och vi kommer att satsa på åtskilligt nytt. Vi får alltså ansvaret för personalfrågorna och den löpande verksamheten. Självklart är vi optimister och tror att det ska fungera bra, men visst blir det mycket nytt för oss.