Visa endast rubriker

Juli årets höjpunkt för hotellbranschen

Juli månad är hotellens månad. På Strand hade man totalt sex rum lediga i juli och även Hotell Borgholm har i princip haft fullt.

Juli årets höjdpunkt för hotellbranschen
Det är inte bara gästerna som jublar åt den fina sommaren. Även hotellen är nöjda då många valde att stanna kvar i Sverige när juni bjöd på fint väder.
–?Juli månad är härligt galen. Det fina vädret i början på sommaren var jättebra för svensk turism över?huvud?taget. Är det kallt i juni bokar folk utlandsresor direkt, men i år hade vi tur då många stannade och semestrade i Sverige i?stället, säger Jan Alexandersson, hotelldirektör på Strand.
På Strand Hotell hade man bara sex rum lediga under hela juli vilket resulterade i 97,5 procents beläggning under månaden. Även på Hotell Borgholm var det ett rejält högtryck då.
–?Det är lördag sju dagar i veckan i juli. Det är ju den korta perioden som man får neka folk och ringa runt, säger Owe Fransson, källarmästare på hotellet.
Ungefär 95 procents beläggning har man haft i juli på Hotell Borgholm och även en bit in på augusti är det hårt tryck.
–?Under juliveckorna och till och med den här helgen blir det fullt varje dag framåt 17-tiden om vi inte är fullbokade redan på morgonen.
Även på Strand får man ofta neka gäster i juli. De två mest populära helgerna för Strand hotells del brukar vara Viktoriahelgen och Kungsrallyt som går i helgen.
–?De helgerna har vi fullt ett år innan, men vi tycker att det bara är kul att det är så många som vill komma hit, säger Jan Alexandersson.
text