Visa endast rubriker

Hultskrig försöker fånga stämningen

– Vi försöker göra det bästa av situationen. Och Hultsfred är långt ifrån dött, det förstod vi när vi hade den första spelningen i onsdags kväll, säger Oskar Karlsson, Örebro som ligger bakom gruppen Hultskrig.

Stämningen är på topp på Hultsfred Camping. Drygt 200 festivalsugna campare gör verklighet av den Länge leve Hultan-vimpel som svajar på området. De har slagit sig ner vid Träsket och när Hultskrig arrangerade första spelningen med bandet Albin tömdes tälten på campare, alla ville se vad som hände vid den husvagn och det förtält där en enkel, men väl fungerande scen byggts upp och som fått ett klassiskt festivalnamn – Hawaii.

– Vi vill helt enkelt göra en enda stor fest ändå och dessutom uppleva stämningen på festivalen. Vi är ett envist gäng som beslutade oss för att åka till Hultsfred trots att Hultsfredsfestivalen ställdes in, säger Oskar Karlsson.

Hultskrig har verkligen legat i för att få till en god och bra stämning på campingen. De har med sig både ljud- och ljussystem och ett rejält elverk som strömförsörjer vid spontankonserterna.

– Kommunen är inte villig att släppa till ström men det här fungerar trots allt riktigt bra. Vi har blivit något av campingens medel- och samlingspunkt och vi kommer åtminstone att vara kvar lika länge som festivalen skulle pågått. Man har ändå ordnat med semester och ledighet så då kunde man passa på och göra något vettigt här, menar Oskar och de övriga i Hults krig.

Och inför torsdagskvällen var tre akter inplanerade att spela live, No Tomorrow, Lovisa Negga och O.N.C.E.

– Det är kul för banden hör av sig till oss och ber att få spela, strålade Oskar Karlsson där han planerade för fullt inför kvällens gig.

Från några tält strömmar reggae-musiken och där sitter ett troget festivalgäng som inte var beredda att ge upp orten trots festivalkonkursen.

– Det är en härlig stämning här men det är klart, visst saknar vi den musikaliska bredden som en festival ger. Men nu är vi här och njuter av det som är, menar Orustkvintetten Peter, Daniel, Marlené, Anna och Annika som hade flaskor på kylning för att njuta av en riktig champagnefrukost.

– Det känns lite snopet att bli blåst på både biljettpengarna och upplevelsen men missar Hultsfred, det gör vi inte, det är mycket stämningen som man återkommer för år efter år, och den finns här trots en utebliven festival.