Visa endast rubriker

Hult slutar efter 44 år i politiken

Allt har som bekant sitt slut och nu har kommunpolitikern Gunnar Hult, Staby, bestämt sig för att inte ställa upp i höstens val till kommunfullmäktige.

Hans parti, Livskvalitet i Högsby kommun, har ställt upp i valet de två senaste gångerna. Vid båda tillfällena har partiet erövrat ett mandat och det är Gunnar Hult som har representerat partiet i fullmäktige. Han hade dessförinnan partibeteckningen Årets kommunlista.

– Allt började 1966, då jag gick med i utbrytarpartiet Kommunal Samling. Vi fick ett oerhört genomslag och tog inte mindre än sju mandat i kommunfullmäktige, vilket innebar en rad andra uppdrag och bland annat två platser i kommunstyrelsen. I valet tre år senare hade Fagerhult slagits samman med Högsby kommun och då gick det sämre. Efter den andra mandatperioden var det slut med Kommunal Samling, säger 74-årige Gunnar Hult.

Därefter var han med i Centern under flera år, men valde sedan att starta ett eget parti. Men nu är det också över. Gång efter annan har han överklagat politiska beslut, som bland annat har gällt Mötesplats Högsby. Flytten av biblioteket och senast bygget åt Migrationsverket.

– Jag tycker att man vid upprepade tillfällen har kört över kommunfullmäktige. Det senaste utspelet om att köpa Elitdörrens tidigare lokaler är jag inte tilltalad över. Jag tycker att kommunen i stället borde lagt panncentralen i Svets och Mekaniks förutvarande lokaler och att kommunförrådet också hade flyttats dit. I detta ärende som i så många andra har turerna varit märkliga.

– Det är mycket som är egendomligt med politiken i Högsby kommun. För min del är det i vilket fall som helst slut i och med höstens val.