Färjestaden vann.

Fotboll, elitfyran
Högsby 2 (0)
Färjestaden 3 (1)

Högsby och Färjestaden bjöd på en, med elitfyranmått mätt, riktigt bra och välspelad föreställning på ett soldränkt Frövi IP. Hemmalaget var det spelförande laget och gästernas 1–0-ledning i halvtid var knappast rättvis.
– Vi borde ha avgjort i första halvlek, det känns riktigt surt just nu, säger Högsbys fotbollsansvarige Magnus Gabrielsson.
Högsby kvitterade till 1–1 – Tobias Nordahl slog ett stenhårt högerinlägg och Andreas ”Ea” Svensson dunkade upp en volley i tättaket – en kvart in i andra, men lyckan blev kortvarig.
Först fixade Charlie Nilsson 2–1 för serieledaren efter 20 minuter. Två minuter senare visades Högsbys Mattias Asp ut och direkt efter det gjorde Stefan Nyberg 3–1 på ett snyggt direktskott.
Högsbyinhopparen Kalle Furuskog skapade visserligen lite spänning när han gjorde 2–3 tio minuter före slutet, men även om hemmalaget skapade några halvchanser i slutet så kunde Färjestaden hålla undan.
– Jag snackade med deras tränare efter matchen och han sa att han varit jätteglad med en poäng i dag. Det var synd, vi hade haft ett riktigt bra läge att hänga på om vi slagit dem, men nu är det tio poäng upp i stället, säger Magnus Gabrielsson.
Målvakten Anton Eriksson var riktigt bra mellan Färjestadenstolparna, medan Högsbys vänsteryrväder Andreas ”Ea” Svensson var ett ständigt orosmoment.
Högsby: Andreas Svensson, Kalle Furuskog.
Färjestaden: Johan Lewton, Charlie Nilsson, Stefan Nyberg.