Visa endast rubriker

Högsby firade med karneval och musik

Hela Högsby sjöd av liv och rörelse då Högsby-Dagen gick av stapeln i helgen. Tjuvstarten skedde i Lanhagen redan i fredagskväll då Två Gringos spelade i öltältet samtidigt som Dellemyrs Tivoli underhöll med en mängd åkattraktioner.

Men den sanna Högsby-Dagen var först i lördags och när marknadsknallarna öppnat upp sina välfyllda stånd och kantade med dessa utmed hela Storgatan, ja då var det dags för det stora Kanevalståget där Rudisarna, Aboda Klint, Fagerhult, Fågelfors folkpark, DHR och en mängd andra aktörer deltog.
– Totalt var det ett 15-tal anmälda och det var ett av de större karnevalstågen på flera år, berättade Mathilda Eriksson, kassör i föreningen för Högsbydagen och en av de eldsjälar som ser till att Högsby Dagen förblir en fortsatt tradition.
Överallt var det aktiviteter och på Misteln fanns forna Högsbypolisen Rolf Garenhag som signerade sin nya bok 30 år på snuthäcken.
Där kunde även intresserade få råd och tips hur man slutar röka eller snusa. Fiskdamm och ponnyridning fanns på Storgatan liksom Elvisbandet som showade loss inför storpublik .
Vid Frälsningsarmens lokaler kunde man passa på att få nygräddade våfflor och kaffe samtidigt som nyfikna kunde stifta närmare bekantskap med deras MC-klubb The Salvation Riders som hade utställning med sina motorcyklar.
Motorcyklar visade även Staby Bikers upp vid Taxitorget och där fanns även en och annan sportbil att titta närmare på.
Bilar visade även Karlbergs bilaffär upp vid Posttorget. Nya modeller av Volvo, Renault och Ford gick att beskåda.
Vid posttorget huserade även Valåkra Trädgård & Lantliv, loppmarknad, ansiktsmålning, godisregn samt en konstutställning i Högsbybygdens Konstförenings regi där Jens Erlandsson, Barbro Hermansson samt Gill Gidlöf, Ewa Wallerbrink, Cissi Svärdström och Gunilla Reutersvärd ställde ut.
Vid Tingshusparken fanns Höllywood Studios för att producera och Radio Högsby sände för fullt under dagen. Och i Församlingshemmet var det underhållning av Henrik Hofmann violin och Katrarzyna Uminska på harpa.
Det var även där femkampstävlingarna genomfördes.
Under dagen fanns det gott om underhållning på scenen vid Tingshusparken och Team Slide Boots från Oskarshamn visade linedance. Oskarshamns Dragspelsklubb underhöll liksom Julia Kerstan och Hanna Bucht som sjöng.
Emilia Karlsson hade dansuppvisning tillsammans med ett flertal duktiga tjejeroch Korpen visade upp en rad olika träningsformer.
Vinnare i årets femkamptävling, där inte mindre än elva lag deltog vanns av ska det bli tredje raka? som därmed fick sin tredje seger i följd Och som årets karnevalskung respektive drottning kröntes Linda Thunberg och Andreas Johansson.
– Vi är väldigt nöjda med årets upplaga av HögsbyDagen. Synd bara att det kom en regnskur där mitt på dagen, då skingrade sig folket en aning men en hel del valde att återkomma när regnet väl upphörde, menade Mathilda Eriksson.