Visa endast rubriker

Fullt upp i Boda glasbruk

När Göran Johansson och Helene Jonsson nu tagit HönsaLottas luffarmuseum till Boda glasbruk följer även andra arrangemang med från Målerås - Luffarrallyt för veteranfordon, loppmarknader och auktioner till exempel.

I fjol arrangerade Johansson och Jonsson veteranbilsträff i Målerås tillsammans med Kalmar/Ölands fordonshistoriska förening. Runt 100 fordon med ägare kom och träffen samlade totalt runt 1500 personer. Nu har fordonsföreningen beslutat att man vill fortsätta samarbetet med luffarmuséet, men nu blir träffen i Boda glasbruk istället, och det officiella namnet blir Luffarrallyt.
– Förra gången anordnade vi även två lotterier och hela behållningen, 30 000 kronor, skänktes till Ria Hela människan, säger Göran Johansson.
Nu efterlyser Johansson ett möte med kommunen för att arrangemanget, som troligen ska hållas någon gång under sommaren, ska bli en angelägenhet för så många som möjligt och för att det ska kunna omnämnas i tryckt turistmaterial. När motorträffen arrangerades i Målerås i höstas fanns ett antal företag på plats för att visa upp sig.
– Det blir inte bara motorträff. Vi vill ha så många kringaktiviteter som möjligt, och hoppborg ska finnas uppställd för barnen.
När Göran Johansson och Helene Jonsson planerar framåt har de även andra idéer om publika arrangemang på bruksorten.
– Vi har hållit på med loppisar och auktioner i flera år, och det ska vi fortsätta med i Boda. Dessutom har vi jobbat med musikfestivaler, och levande musik är ett måste på våra arrangemang.