Visa endast rubriker

Fullmäktige ställs in under älgjakten

Kommunfullmäktige i Högsby skulle egentligen haft nästa sammanträde den 11 oktober, alltså samma dag som älgjakten inleds. Nu blir det inget fullmäktige, men väl älgjaktspremiär.

Kommunfullmäktiges ordförande Birger Svanström (C), som är inne på sin avslutande mandatperiod, tog upp ärendet om nästa sammanträde i fullmäktige på måndagskvällen.

Han förklarade att man i oktober hade planerat ett temamöte, men sade att det skulle bli det avslutande sammanträdet med nuvarande fullmäktige och tyckte att det var bättre om de, som väljs in i nya kommunfullmäktige får delta vid ett temamöte.

Han nämnde älgjaktspremiären, men det är oklart om den var avgörande när kommunfullmäktige bestämde sig för att ställa in oktobersammanträdet.

Som en följd av detta blev måndagens sammanträde det avslutande för bland andra Birger Svanström, som inte ställer upp i årets val. Då nya fullmäktige har sitt första sammanträde i november blir det någon annan, som får svinga ordförandeklubban.

Redan 1969 började Birger Svanström (C) i kommunpolitiken och då han nu slutar passade förste vice ordförande Solweig Ekh (S) på att tacka honom för värdefulla insatser.