Visa endast rubriker

Fortsatta förändringar görs vid Eon i Högsby

När Håkan Gunnarsson kom till Högsby som chef för Sydkraft 1986 fanns det ett 70-tal anställda på orten. Sedan dess har förändringens vindar blåst genom uppdelningar i olika bolag och efter årsskiftet finns endast en man kopplad till Eon, som är Sydkrafts efterträdare, kvar i Högsby.

– Sydkraft har delats upp i en rad olika bolag och det går knappast att jämföra dagens situation med hur det var exempelvis på 1980-talet. Vi måste som alla andra acceptera utvecklingen och i hela Kalmar län har vi på Eon kvar cirka 70-talet personer, berättar Håkan Gunnarsson, som numera är regionchef vid Eon med placering i Kalmar.
Sydkraft hade länge betydligt fler anställda än vad Eon numera har och många trodde då en storsatsning gjordes på nya lokaler under 1980-talet att Sydkraft skulle fortsätta ha ett stabilt fäste i Högsby.
– I dagsläget har vi alltså verksamheten uppdelad på flera olika bolag och köper dessutom in en rad tjänster. Vår man i Högsby, Lars Ingvarsson, jobbar som projektör. Han ser i första läget vilka insatser vi behöver göra och är även ute en del på fältet, men sedan när själva jobben ska utföras så köps dessa in, vilket fungerar utan komplikationer.
Vid årsskiftet flyttas två man från över från företaget Eon Es till Oskarshamn och Lars Ingvarsson blir ensam kvar i Högsby. Egentligen har han Kalmar som stationeringsort, men det hindrar dock inte att han har ett kontor i Högsby.