Visa endast rubriker

Fem till sjukhus efter oycka i halkan

Vid 10-tiden på torsdagen körde en personbil av vägen strax utanför Fågelfors, varvid fem av de sex personerna i bilen fick föras med ambulans till sjukhus.

Enligt preliminära uppgifter hade ingen av dessa fem några allvarligare skador, även om några av dem klagade över rygg- och nacksmärtor. Efter de senaste dagarnas rikliga snöfall rådde det besvärligt underlag och mycket tycker på att halkan var orsaken till olyckan.
– Bilen fick mycket omfattande skador och blev i stort sett totalförstörd, säger brandmästare Greger Karlsson, Högsby, som ledde räddningstjänstens styrka på olycksplatsen.
Under torsdagen föll det ganska mycket snö i Högsby kommun. Det kom mest i trakterna runt Berga, medan det föll betydligt mindre i Ruda.
– Vi körde under hela dagen med samtliga enheter och hade läget snart under kontroll. Enligt de prognoser vi har fått upphör snart snöfallet, varför vi räknar med att kunna röja upp i dag, fredag, och även börja med sandningen, uppgav arbetsledare Conny Axelsson vid Högsby kommunens tekniska förvaltning på torsdagseftermiddagen.